Tuesday, January 10, 2012

Virtual ජීවිතයෙන් සමුගැනීම


බොහෝදෙනෙක් නිතරම අසන ප්‍රශ්නයක් තමයි කොහොමද Facebook ගිණුමක් තාවකාලිකව අත්හිටුවන්නේ (Deactivate) සහ ස්ථාවරවම ඉවත් කරන්නේ (Permenantly Delete) කියන කාරණා දෙක.

බොහෝ දෙනෙක් මේක හොඳින් දන්නවා ඇති. නමුත් නිතර අහන ගැටලුවක් නිසා මේවිදියට ඩොක් එකක් දෙන්න හිතුවා. මේ ඩොක් එකේ පළමු කොටස Deactivation සඳහාත් දෙවන කොටස Deletion සඳහාත් වෙන් කෙරෙනවා.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Deactivate කිරීම

ඔබට ඔබේ ගිණුම තාවකාලිකව අත්හිටුවිය යුතුනම් ඔබ කළ යුත්තේ මෙපමණකි.

ඔබේ ෆේස්බුක් මෙනුවෙන් Account Settings තෝරන්න.

 

ඉන්පසු Security වෙත යන්න.  
  

දැන් Security Tab එකෙහි පහළින්ම ඇති Deactivate Your Account මත ක්ලික් කරන්න.

   
ඉන්පසු ඔබ ගිණුම තාවකාලිකව ක්‍රියාවිරහිත කිරීමට හේතුව තොරන්න.

උදා - This is temporary. I'll be back තෝරන්න.


 ඔබට ඊමේල් පණිවුඩ ලැබීම, මිතුරන් ඔබව ටැග් කිරීම යනාදියද තාවකාලිකව නැවතිය යුතුනම් Opt Out ක්ලික් කරන්න.
 

දැන් Confirm මත ක්ලික් කරන්න.

ඉන්පසු ලැබෙන වින්ඩෝවේ ඔබේ ෆේස්බුක් මුරපදය ලබාදී Deactivate Now මත ක්ලික් කරන්න.

 

අවසාන වශයෙන් අදාල Captcha Code එක නිවැරදිව type කර Submit කරන්න.

 

දැන් ඔබ ෆේස්බුක් වෙතින් ඉබේම logout වී ඔබේ ගිණුම තාවකාලිකව අත්හිටවූ බව තිරයේ දිස්වුන ඇත.


Deactivate කළ විට ඔබ නැවත ලොග් වන ඕනෑම අවස්ථාවක ඔබට නැවතත් පෙර පරිදිම කිසිදු වෙනසක් නැතිව ඔබේ ෆේස්බුක් ගිණුම විවෘත කරගැනීමට හැකිවේ.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Delete කිරීම


ඔබේ ගිණුම ස්ථිරවම ඉවත් කළ යුතුනම්... 

පහත සබැඳියට පිවිසෙන්න.


ගිණුම මකා දැමීම සඳහා ඉල්ලීමක් කිරීමට Submit මත ක්ලික් කරන්න.

ඉන්පසු ලැබෙන වින්ඩෝවේ ඔබේ ෆේස්බුක් මුරපදය සහ පහත දී ඇති Captcha Code එක නිවැරදිව ඇතුළත් කර Okay කරන්න.

 

ඉන්පසු ලැබෙන සංවාද කොටුව Okay කරන්න. එවිට ඔබ ෆේස්බුක් තුළින් Logout වනු ඇති.

 

Delete කළ විට එසැණින් ඔබේ ගිණුම තාවකාලිකව ක්‍රියා විරහිත (Deactivate) වන අතර දින 14ක් ඇතුළත ස්ථිර ලෙසම ඉවත් වීම (Delete) සිදුවේ.

ඔබ නැවත ලොග් වුවහොත්...  

ඒ අතර කාලය තුළ නැවත ලොග් වීමෙන් ඔබට අවශ්‍යනම් ගිණුම මැකී යාම අහෝසි කළ හැකියි. ඔබ නැවත ලොග් වූ විට ඔබේ ගිණුම මැකී යන දිනය දැක්වෙන පණිවුඩයක් දිස්වේ.


එහි පහත ඇති Cancel Deletion මත ක්ලික් කිරීමෙන් මකා දැමීම සඳහා කළ ඉල්ලීම අත්හිටුවීමද, Confirm Deletion මත ක්ලික් කර මකා දැමීම සඳහා කළ ඉල්ලීම නැවත තහවුරු කිරීමද කළ හැක.